Tekentaal

Tekentaal; de tekening als communicatiemiddel en leerling-volginstrument.

Korte typering van het aanbod:

De informatie die een kind onbewust in een tekening naar buiten brengt, kan inzicht geven in de ontwikkeling en het welbevinden van een kind. In 3 bijeenkomsten krijg je een eerste indruk wat tekentaal is en wat je er als leerkracht mee zou kunnen doen.

Het thema waarop de inhoud aansluit:

Een tekening kan aanvullende informatie over- en inzicht geven in de fysieke-, cognitieve- en sociaal emotionele ontwikkeling van een kind.

De doelgroep:

Voor leerkrachten en ib-ers die nieuwsgierig zijn naar het verhaal achter de tekening en de informatie die een tekening kan geven.

De duur en tijdsinvestering:

Studiebelasting 4,5 contacturen

Data:

Woe 16 februari 15.00 uur – 16:30 uur

Woe 16 maart 15.00 uur – 16:30 uur

Woe 11 mei 15.00 uur – 16:30 uur

Locatie:

Christoffelschool, plusklaslokaal (boven)

Inhoudelijke informatie over het aanbod:

Je volgt je leerlingen op de voet als het gaat om taal, rekenen en lezen. Als je de tekenontwikkeling van een kind volgt, kan je hier zinvolle aanvullende informatie uithalen.

Informatie over de aanbieder

In mijn werk als leerkracht heb ik gezien welk effect tekenen kan hebben op kinderen. Dit heeft er toe geleid dat ik me meer ben gaan verdiepen in het fenomeen kindertekeningen, tekenen en hoe dit bijdraagt aan de sociaal emotionele ontwikkeling en het welbevinden van kinderen. Ik heb de opleiding tot tekentherapeut gevolgd bij de Kolam in Zutphen en een cursus kunstzinnig sociale vaardigheidstraining aan de hogeschool van Leiden en volg altijd nog trainingen en cursussen rondom dit thema. Naast mijn werk als leerkracht van de plusgroep werk ik als tekentherapeut en kunstenaar in de klas.

Datum

feb 16 2022

Tijd

15:00 - 16:30

More Info

Read More

labels

Scholing - vakinhoudelijk

Locatie

Christoffelschool
Grotestraat 87, 7081 CD Gendringen

Trainer

Lilian de Jong