Hechtingsproblematiek & trauma bij kinderen

 Hechtingsproblematiek & trauma bij kinderen,
‘Wat is het, en wat wel en niet te doen?’

Een korte typering van het aanbod

Een combinatie van inhoudelijke kennisoverdracht over diverse soorten hechtingsstoornissen en het hoe en wat van trauma bij kinderen. Daarnaast gaan we in gesprek met een ervaringsdeskundige gericht op signalering en hoe ermee om te gaan.

De doelgroep

  • Leerkrachten, intern begeleiders, directie

De duur en tijdsinvestering

  • 2 bijeenkomsten van 2 uren

Data

  • 19 januari 2023 en 2 maart 2023

De gewenste maximale/minimale groepsgrootte

  • max. 20 personen

Locatie

  • Oersprong Ulft

Inhoudelijke informatie over het aanbod

40% Van de volwassenen heeft in de jeugd geen gezonde emotionele opvoeding gehad wat effect heeft op de hechtingsrelatie met hun eigen kinderen. Wanneer spreek je van een veilige – en onveilige hechting? Wat is daarvan het effect op het brein en het zenuwstelsel van het kind en wat zie je terug in het gedrag; ’trauma’. Hoe te signaleren en het kind te reguleren? Naast inhoudelijke kennisoverdracht is er ook ruimte voor interactie en met elkaar het gesprek aan te gaan!

Korte informatie over de aanbieders

  • Miranda van Amersvoort is trainer en coach ( WerkBewust) en heeft ruim 25 jaar werkervaring in de GGZ en deelt graag haar kennis en ervaringen met anderen. Ze werkt nog 2 dagen in de week met veel passie als ambulante begeleider met (jong) volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. Daarnaast is ze recent afgestudeerd als traumatherapeut en op de hoogte van de nieuwste inzichten. Nieuwsgierig? Kijk op www.werkbewust.nl
  • Kim Kraaijenzang is net als Miranda ondernemer en actief als ervaringsdeskundige trainingsacteur en co-trainer. Daarnaast is ze   moeder van 2 schoolgaande jongens en is ze als kind onveilig gehecht en weet als geen ander wat wel en niet ondersteunend is in het contact. Ze werkt al ruim 10 jaar met veel plezier samen met Miranda tijdens het geven van voorlichting –  training en coaching.

Datum

jan 19 2023

Tijd

15:00 - 17:00

More Info

Read More

labels

Scholing - pedagogisch

Locatie

Oersprong
Wilgenstraat 6, 7071 KS Ulft

Trainer

Miranda & Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *