
Hechtingsproblematiek & trauma bij kinderen
Hechtingsproblematiek & trauma bij kinderen,
‘Wat is het, en wat wel en niet te doen?’
Een korte typering van het aanbod
Een combinatie van inhoudelijke kennisoverdracht over diverse soorten hechtingsstoornissen en het hoe en wat van trauma bij kinderen. Daarnaast gaan we in gesprek met een ervaringsdeskundige gericht op signalering en hoe ermee om te gaan.
De doelgroep
- Leerkrachten, intern begeleiders, directie
De duur en tijdsinvestering
- 2 bijeenkomsten van 2 uren
Data
- 19 januari 2023 en 2 maart 2023
De gewenste maximale/minimale groepsgrootte
- max. 20 personen
Locatie
- Oersprong Ulft
Inhoudelijke informatie over het aanbod
40% Van de volwassenen heeft in de jeugd geen gezonde emotionele opvoeding gehad wat effect heeft op de hechtingsrelatie met hun eigen kinderen. Wanneer spreek je van een veilige – en onveilige hechting? Wat is daarvan het effect op het brein en het zenuwstelsel van het kind en wat zie je terug in het gedrag; ’trauma’. Hoe te signaleren en het kind te reguleren? Naast inhoudelijke kennisoverdracht is er ook ruimte voor interactie en met elkaar het gesprek aan te gaan!
Korte informatie over de aanbieders
- Miranda van Amersvoort is trainer en coach ( WerkBewust) en heeft ruim 25 jaar werkervaring in de GGZ en deelt graag haar kennis en ervaringen met anderen. Ze werkt nog 2 dagen in de week met veel passie als ambulante begeleider met (jong) volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. Daarnaast is ze recent afgestudeerd als traumatherapeut en op de hoogte van de nieuwste inzichten. Nieuwsgierig? Kijk op www.werkbewust.nl
- Kim Kraaijenzang is net als Miranda ondernemer en actief als ervaringsdeskundige trainingsacteur en co-trainer. Daarnaast is ze moeder van 2 schoolgaande jongens en is ze als kind onveilig gehecht en weet als geen ander wat wel en niet ondersteunend is in het contact. Ze werkt al ruim 10 jaar met veel plezier samen met Miranda tijdens het geven van voorlichting – training en coaching.