Faalangst bij kinderen

Ondersteunend leerkrachtgedrag bij faalangst.

Een korte typering van het aanbod

 • Iedereen is wel eens bang om te falen. Het wordt echter een probleem, als de faalangst zulke grote vormen aan gaat nemen dat het het kind ervan weerhoudt nieuwe dingen te leren of te ontdekken. Door de angst om te falen presteert het kind vaak onder zijn of haar niveau. Daarbij zorgt faalangst voor een emotionele belasting, die zwaar op het kind kan drukken. Ieder kind hanteert ook nog eens een verschillende strategie om met die angst om te gaan.

Het thema waarop de inhoud aansluit

 • Faalangst
 • Ondersteunend leerkrachtgedrag

De doelgroep

 • Leerkrachten groep 3 tot en met groep 8.

De duur en tijdsinvestering

 • 2 dagdelen van 2 uur

Datum

 • maandag 7 oktober en maandag 4 november 2019

Locatie

 • De Klimpaal

Inhoudelijke informatie over het aanbod

 • Iedereen is wel eens bang om te falen. Het wordt echter een probleem, als de faalangst zulke grote vormen aan gaat nemen dat het het kind ervan weerhoudt nieuwe dingen te leren of te ontdekken. Door de angst om te falen presteert het kind vaak onder zijn of haar niveau. Daarbij zorgt faalangst voor een emotionele belasting, die zwaar op het kind kan drukken. Ieder kind hanteert ook nog eens een verschillende strategie om met die angst om te gaan.Het is daarom belangrijk om te weten:Wat is faalangst? Welke soorten faalangst zijn er? Hoe ontstaat het? Welk gedrag is kenmerkend voor faalangst? Hoe signaleer ik faalangst? Hoe ga ik als leerkracht met faalangstige kinderen om? Welk leerkrachtgedrag is helpend en welk leerkrachtgedrag is juist faalangst bevorderend.We gaan bekijken hoe je faalangst kunt verminderen met als doel om het uiteindelijk helemaal te laten verdwijnen.

  Wat zijn de pedagogische en didactische behoeften van een kind met faalangst. Hoe kunnen we ook aan het faalangstige kind leren dat fouten maken mag. Sterker nog: fouten maken moet!

Korte informatie over de aanbieder(s)

Iselinge Academie biedt post-hbo opleidingen en nascholing voor alle onderwijsprofessionals in het basisonderwijs. De post-hbo opleidingen en cursussen kenmerken zich door een praktijkgerichte aanpak. Het startpunt en het eindpunt is uw eigen praktijk. Wij voegen daar actuele kennis aan toe en nodigen u uit om ervaringen met elkaar uit te wisselen. U leert immers niet alleen van de docent, maar ook van elkaar. Onze docenten komen uit de onderwijspraktijk. Zij kennen het werkveld door en door. Zij zien en horen wat u nodig heeft zodat uw vraag hen vertrouwd voorkomt. Door de ervaringen van onze docenten, en de input vanuit alle cursisten worden er gedurende het jaar steeds nieuwe cursussen ontwikkeld. Op deze manier vindt u altijd aanbod wat aansluit bij het onderwijs van morgen. Onze opleidingen zijn geaccrediteerd bij het registerleraar.

Datum

okt 07 2019

Tijd

15:00 - 17:00

More Info

Read More

labels

Scholing - pedagogisch

Locatie

Klimpaal
St. Lidwinastraat 1, 7075 AK Etten GLD

Trainer

Gerda Harrewijn

Comments

 1. Danielle Hilverink : juni 10, 2019 at 7:51 pm

  Als ik me heb aangemeld voor 7 oktober, dan sta ik neem ik aan toch ook automatisch bij het vervolg op 4 november?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *