1e ronde psychische klachten: depressieve stoornissen

Uit onderzoek blijkt dat er sinds de Lock down een toename is van psychische klachten en hebben we er allemaal mee te maken. Men gaat klachten ontwikkelen of de klachten worden erger. En toch… is het praten over een psychisch probleem het grootste taboe onder de Nederlanders. Juist nu is het belangrijk om erover te praten en kennis met elkaar te delen. Ben je nieuwsgierig naar het hoe en wat van een
aantal psychische klachten die je tegen kan komen? Dan zijn deze workshops iets voor jou!

De workshops worden gegeven door Miranda van Amersvoort van WerkBewust en Kim Kraaijenzang. Miranda heeft ruim 25 jaar werkervaring in de GGZ en werkt nog steeds met veel plezier en passie als ambulant begeleider. Als trainer – coach binnen zorg & welzijn – dienstverlening deelt zij graag haar kennis en ervaringen met anderen. Kim is ervaringsdeskundige en moeder van 2 kinderen en zal vanuit
cliënten perspectief een waardevolle bijdrage leveren en verzorgt al een aantal jaren samen met Miranda trainingen aan diverse teams.

10 januari:

8.30 – 10.30 uur 1 e workshop: Depressieve stoornissen; depressie & bipolaire stoornis (manische depressie): Een dipje kennen we allemaal maar na een paar dagen kan je de draad weer oppakken. Wanneer spreek je van een depressie en van een bipolaire stoornis waarin de stemming kan wisselen van overdreven vrolijk, hyperactief, en niet te stoppen tot aan somberheid, een depressie en nergens geen interesse meer in hebben? Beiden stoornissen hebben een grote impact op degene die eronder leidt en zijn/ haar omgeving. Wat zijn de oorzaken, verschijnselen en hoe ermee om te gaan?

11.00 – 13.00 uur 2 e workshop: Angststoornissen; angststoornis algemeen & post traumatische stress stoornis: Er zijn veel soorten angststoornissen en het komt bij veel mensen voor. Een angststoornis veroorzaakt heftige klachten in het dagelijkse leven zonder dat er direct echt gevaar is. Daarnaast maken we allemaal in ons leven indrukwekkende gebeurtenissen mee, maar wanneer spreek je van een trauma en wanneer niet? Wat zijn de oorzaken, verschijnselen en hoe ermee om te gaan?

14.00 – 16.00 uur 3 e workshop: Persoonlijkheidsstoornissen; borderline persoonlijkheidsstoornis: Ineens wisselen van stemming, zeer heftige emoties, impulsief, vastlopen in relaties, vriendschappen, werk, enz. Een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft veel impact op de cliënt en de omgeving, zowel bij professionals als naastbetrokkenen. Maar wat is het precies ? Wat zijn de oorzaken, verschijnselen en wat wel en niet te doen?

15 april:

8.30 – 10.30 uur 1 e workshop: Depressieve stoornissen; depressie & bipolaire stoornis (manische depressie): Deze workshop is een vervolg op de workshop van 10 januari en gaat we met elkaar aan de slag met bewustwording van eigen handelen. Hoe ga je als leerkracht, individueel begeleider of medewerker op school om met iemand met een depressie of bipolaire stoornis? In het contact met de ander kan je soms last krijgen van allerlei emoties, zoals angst, medelijden, boosheid en onmacht. Hierdoor kan je soms in een positie terecht komen wat veel impact heeft op de ander. Met behulp van de dramadriehoek gaan we met elkaar op onderzoek!

11.00 – 13.00 uur 2 e workshop: Angststoornissen; angststoornis algemeen & post traumatische stress stoornis: Deze workshop is een vervolg op de workshop van 10 januari en gaat we met elkaar aan de slag met bewustwording van eigen handelen. Hoe ga je als leerkracht, individueel begeleider of medewerker op school om met iemand met een angststoornis of een PTSS? In het contact met de ander kan je soms last krijgen van allerlei emoties, zoals angst, medelijden, boosheid en onmacht. Hierdoor kan je soms in een positie terecht komen wat veel impact heeft op de ander. Met behulp van de dramadriehoek gaan we met elkaar op onderzoek!

14.00 – 16.00 uur 3 e workshop: Persoonlijkheidsstoornissen; borderline persoonlijkheidsstoornis: Deze workshop is een vervolg op de workshop van 10 januari en gaat we met elkaar aan de slag met bewustwording van eigen handelen. Hoe ga je als leerkracht, individueel begeleider of medewerker op school om met iemand met een borderline persoonlijkheidsstoornis? In het contact met de ander kan je soms last krijgen van allerlei emoties, zoals angst, medelijden, boosheid en onmacht. Hierdoor kan je soms in een positie terecht komen wat veel impact heeft op de ander. Met behulp van de dramadriehoek gaan we met elkaar op onderzoek!

Tags:

Datum

apr 15 2022

Tijd

08:30 - 10:30

More Info

Read More

labels

Teamscholing

Locatie

Oersprong
Wilgenstraat 6, 7071 KS Ulft
Categorie
Miranda van Amersvoort

Trainer

Miranda van Amersvoort
Website
www.werkbewust.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *